11 Kasım 2012 Pazar

Erkeklerin İmajları Yenileme Mevsimi ...

Sonbahar geldi. Mevsimler değişir ve bir kaç ufak değişiklik mevssimlerle beraber herkese iyi gelir. Bazen değişikliklerden sonra aynaya baktığımızda şaşırır ve bize yakışan şeylerin neden daha önce dikkatimizden kaçtığını düşünürüz. Bazen de keşke eski halimde kalsaydım diye üzüldüğümüz olur...:)

Ekranlarda görmeye aşina olduğumuz kişilerin bir çoğunun imaj danışmanı olduğunu biliriz. Onlara en yakışacak şeyleri bulup bambaşka görünümlerde izlettirirler bize. İşte bu aşamada siz de görüntünüzü değiştirmek istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız dünyanın önde gelen stil danışmanlarının hangi yolları izlediğini sizler için araştırdık ...

1.SAÇLARDAN BAŞLAMAK GEREK : Saçlar imajın genelini alıp apar topar da edebilir , sizi başkasının gözünde vavvv dedirten bir görünüme de sokabilir. Saç şeklinizi değiştirin , gerekirse bunun için bir kere de olsa saç stilistlerinden yardım alın. Yazın kısa saçlar çok revaçta olsa da kış mevsiminde biraz da olsa uzatmanın zararı olmaz. Saçlarınıza değişik bir şekil verdirip ardından diğer adımları takip ederseniz ve bu saç şekli de size gerçekten yaradıysa diğer aşamalara hazırız diyebiliriz...:)




2. KLASİK GÖZLÜKLERDEN KURTULUN : Eğer gözlük kullanıyorsanız en baştaki önerimiz lense yatay geçiş yapmanız. Gözlükler bizden uzaklaştığında gerçek yüz hatlarımız ortaya çıkar ve bazen bambaşka görünümlere bürünebiliriz. Eğer gözlerimin içine parmağımı sokamayacağım diye düşünenlerdenseniz diğer seçeneğe geçelim. Klasik görünümlü yıllardır kullandığınız gözlüğü doğru markadan doğru gözlükle değiştirmek. Tom Ford , Versace , Prada , Dolce Gabbana... Bunlar moda dünyasının öncüleridir ve inanın çıkarmış olduğu gözlükler de bir o kadar klasiklikten uzak ... 



Mağazadaki görevliler yüz tipinize uygun bir gözlük çerçevesini mutlaka önereceklerdir. Ama sizden ricamız klasik siyah kemik gözlüklerden biraz uzak durmanız. Bir de beyaz veya diğer renkleri deneyin. Beyaz modacıların bu sene erkekler için seçtiği renk olduğu için ona bir öncelik verin. Yakışmadıysa diğer renklere de geçiş yapın ama önceliğiniz siyah olmasın. Diğer renklere de gerçekten şans verin ...:)
3. TAM TERSİNİ YAP : Genel kıyafet görünümünüz için geçerli bir kural. Belki bir kot pantolon ve t-shirt ya da kazakla kendinizi çok rahat ve iyi hissediyor olabilirsiniz. Ama şimdi işin içine biraz klasiklik katma zamanı gelmiş olabilir. Kanvas pantolonlar bu aşamada imdadımıza yetişiyor.  Ne klasik ne spor. Biz onlara arafta kalmış modeller diyoruz ama iyi ki de öyle kalmışlar.

Kahverengi bir kanvas üzerine içinde kahve , bej tonları barındıran bir gömlek ve üzerine harika bir hırka. Saçlarımız , gözlükler ve baştan aşağı klasiklikten kurtunulmuş bir görünüm. Klasik olamayacak kadar rahat , spor olmayacak kadar elit.

Ya da gerçekten tam bir klasik giyim tutkunusunuz. O halde biraz rahatlığı hak etmiş görünüyorsunuz. Rengarenk t-shirtler ve sweatlere yer açın. Kendinize en yakışan kot pantolonu bulun ve üzerinize geçirin. Uyumlu ve rahat bir spor ayakkabı ve belki de Collage tarzı bir mont. Hem rahat , hem de değiştiren bir görünüm ...

4. AYAKKABILAR : Bir bayanla ilk görüşmede bayanların en dikkat ettiği şeylerden birisinin erkeğin ayakkabısı olduğu yapılan anketlerce kanıtlandı. O halde siz de bayanların gözünde farklı bir imaj kazanmak istiyorsanız ayakkabılarınızın da stilini değiştirin. Sizi daha önce görmedikleri bir tarzda gördüklerinde ayakkabılarınıza da bakacaklarından emin olabilirsiniz. O halde bu aşamadan da tam not almak için yapmanız gerekeni biliyorsunuz. Seçtiğiniz imaja göre ayakkabı tarzınızı da yenilemek...:)


Bunun dışında dişleriniz bakımlı , aksesuarlarınız yerinde ve yüzünüzde kocaman bir gülümseme yerleştirerek yeni imajınızın tadını çıkarabilirsiniz...:)


David Beckham & H&M İçin Tekrar Döndü

Geçtiğimiz sezon kendi markasını çıkaran David Beckham H&M ile anlaşmış ve ön satışlarını yine bu markadan başlatmıştı. 2012'nin sonlarına yaklaşırken David Beckham tekrar sahalara olduğu gibi moda dünyasına geri döndü ve yepyeni koleksiyonunun tanıtımlarına başladı. 

Koleksiyonunu erkek iç giyim olarak devam ettiren fakat bazı yeni materyaller katan Beckham'ın ürünlerini yakında buradan tanıtacağız. Hatta bir talihli takipçimize de hediye edeceğiz. Heykelleri sokaklara kurulan ve büyük talep gören koleksiyonun basın tanıtımları tamamlandıktan sonra enmodamoda dan takip edebilirsiniz :)


10 Kasım 2012 Cumartesi

Diesel Black Gold 2013 Defilesi

Diesel de geçtiğimiz günlerde BLack & Gold adını verdiği koleksiyonuyla 2013 yılına hazırladığı trend yaratacak parçalarını tanıttı. Son günlerde altın renginin erkeklere uyarlanmasını sıkça görüyoruz. Diesel de koleksiyonuna hakkını verecek altın , siyah , hardal rengi başta olmak üzere bu kombinlemeyi iyi başarmışa benziyor. Bunun dışında senenin bir diğer öne çıkan rengi petrol yeşilini de sıkça kullanan Diesel gri ve artık erkeklerin vazgeçilmezi olaya aday beyaz ı da sıkça kullanmış. Koleksiyonun diğer öne çıkan parçaları ise dikine çizgili iki renkli parçalar. Tüm defile için aşağıdaki bağlantı linkine tıklayabilirsiniz...:)

Louis Vuitton 2013 Koleksiyon Defilesi

Louis Vuitton'ın 2013 defilesine baktığımız zaman sade renkler ama uç tasarımlarla klasiklikten nasıl uzaklaşabileceğimizi görüyoruz...:) Klasik takım elbiselerden , surf yaparken kullanabileceğiniz bir çok parçaya hakim olan renk tonu ise gri olmuş. Bunun dışında beyaz ve sarı da diğer öne çıkan renkler. İşte size modanın gidişatını belirleyen bir dünya devi Louis Vuitton'un 2013 için hazırlamış olduğu koleksiyonu ...

5 Kasım 2012 Pazartesi

Bileklerin Donanma Gücü ...

Topman her sezon stilini değiştiren ve modaya ayak uymadan moda yaratan markalardan birisi. Onu kah en moda sanatçıların t-shirtlerini basarken , kah geleneksel kilim desenlerini t-shirtlerine yansıtırken ya da sokak modasının bir numaralı görüntülerine ilham verirken bulabilirsiniz.

Bizimse Topman denilince aklımıza her yeni dönemde çıkardığı birbirinden harika ve güzel aksesuvarlar geliyor. Bu aksesuvarların yakın takipçileri olarak şunu diyebiliriz ki bileklerde donanma gücü geldi. Topman da klasik çizgilerden de , hippi tarzdan da , asi kalıplardan da yararlanabileceğiniz harika bir takı bölümü var.

Biz de sizin için ilk olarak birbirinden farklı tarzlarınızla kombinleyebileceğiniz bilekliklere tekrar göz attık ... Gördüğünüz gibi her kitleye hitap eden aksesuvarlardan sadece bu parçalar bile iç açıcı ve kıyafetlerinize fazladan hareket verebilir. Bunun dışında yüzükler , papyonlar , ilginç tasarımlı kravatlar ve daha fazlasını da bulabileceğiniz Topman'i siz de yakın markaja alabilirsiniz :)



4 Kasım 2012 Pazar

En Ünlü Timsah'dan Color Blocking ...

Dünyanın en tanınan timsahı Lacoste klasik çizgisinden günden güne çıkmaya devam ediyor. Bu sezon çıkarmış olduğu Color Blocking isimli sonbahar - kış koleksiyonuyla adına yakışır parçaları sunan Lacoste klasik çizgilerin yanında diğer kolesksiyonlarıyla da nasıl başarılı olabileceğini göstermiş. 

Marka yüzü olarak dünyaca ünlü oyuncu Adrien Brody ile anlaşan Lacoste'un sizler için seçtiğimiz örnek kombinleri aşağıda :)