28 Ekim 2012 Pazar

Emporio & Armani'nin derileri...

Emporio & Armani 2012-2013 Sonbahar - Kış sezonu için derilerden özel bir koleksiyon çıkardı. Deriyi klasik kullanımından çıkarıp farklı bir tarza sokmayı başaran Emporio & Armani bu koleksiyonuyla geçmişten değil , gelecekten ilham almış gibi görünüyor ... 

Her sezon için çıkaracakları koleksyonları merakla beklenen İtalyan ikili bu kış sezonuna da damgasını vuracak gibi ...










Basic deyip geçme ...

Bazen bir mekana adımınızı atarsınız ve sizden cool görünen olmaz. Oysa ki siz üstünüze şöyle bir baktığınızda altınızda iyi bir denim , üstünüzdeyse tek renkli basit bir t-shirt durmaktadır. İşte o basitlik basic ile birleşince durumun önemini buradan anlarız.
ZARA MAN // 39.95

Basic giyim abartısız ve genelde tek rengi ifade ediyor. Tabii bunu bir tulum gibi düşünmeyin. Gerekirse zıt renkleri harmanlayarak da oldukça şık görünebilirsiniz. Hemen hemen her markada bulunan Basic reyonları bu aşamada imdadımıza yetişiyor. 

Bazen sadelik iyidir , saf şıklığı temsil eder. Bazı aksesuvarlarınızla da ona destek verirseniz ortaya çıkan sonuçtan memnun kalırsınız. Gardrobunuzda mutlaka basic kombinlere yer verin.
BERSHKA // 15.95 TL

Gece dışarı çıktığınızda , hafta sonları , sabah , öğle , akşam. Ne giyeceğim diye düşündüğünüzde elinize aldığınız ilk basic parçanın imdadınıza yetişeceğini bilmelisiniz :)

Bu da bizden bir kaç stil önerisi. Basic t-shirtlerinizin kollarını iki defa kıvırın , bu göz yanıltıcı özellik sayesinde kollarınız olduğundan daha atletik görünecektir. Siyah bir basic ile kullanacağınız siyah bilekliklerse sizi ayrı bir stile sokacaktır.

PULL & BEAR // 


Beyaz basiclerle de beyaz aksesuvarları kombinlerseniz stilinizi yine bambaşka bir yöne çekebilirsiniz... Daha fazla basic büyüsü için PINTEREST sayfamıza bekleniyorsunuz ...:)



24 Ekim 2012 Çarşamba

Denim on Denim - Ne dersiniz?


Çok eskilerde kullanımı yaygın olan kot üstüne kot kombini son zamanlarda da moda. Hatta reklam filmlerine bile konu olmakta :) Alt ve üstü aynı tonlarda olunca takım havası vermekte ama farklı tonlar kullanılırsa bizce hoş duruyor. Ya sizce?

21 Ekim 2012 Pazar

Adidas & Jeremy Scott

Jeremy Scott bir bilgisayar klavyesinden de ilham alabiliyor , bir kurbağadan da. Tasarımlarında bir oyuncak ayı da görebilirsiniz , bir kanat da. Şimdiye kadar Madonna , Rihanna , Kylie Minogue gibi isimleri giydirmiş olan çılgın modacı ADİDAS ın yeni koleksiyonuna el atarsa ne olur ? Cevabı Pinterest sayfamızda :)


19 Ekim 2012 Cuma

Bumerang Ödüllerinde En Tarz Blog Adayı Olduk :)

Sanatçılardan Moda Baskısı ...

Bir zamanlar siyah sweatler üzerine baskılardan geçilmeyen Metallica , Iron Maiden gibi isimleri bir düşünün. Şimdi 2012 yılındayız ve bu yelpaze diğer müzik dalları ve sinema alanlarına da sıçramış durumda.

Lady Gaga , James Dean , Madonna , David Bowie gibi isimlerin Top Man , Zara , Dolce Gabbana gibi markalardan çıkan baskılı erkek t- shirtlerine artık mağazalardan kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Bunun Türkiye'deki öncü markası Koton'da başlayan yeni bir akımdı. Türkan Şoray ile başlayan Türk Sineması yıldızları serisi erkek koleksiyonunda Cüneyt Arkın ile devam etti.

Bakalım önümüzdeki dönemlerde başka hangi yıldızların yüzlerini üzerimizde taşıyacağız :) O zamana kadar , markaların daha önce çıkarmış olduğu ürünlere bir göz atalım ...








17 Ekim 2012 Çarşamba

Kışa Girerken Hazır Ol da Beklemesi Gereken 5 Parça ...

Eğer kış aylarında şıklığınızdan taviz vermeden karizmatik bir havayla yağmurdan , kardan , çamurdan korunmak istiyorsanız size bir kaç sağlam önerimiz var. Kış aylarında sıklıkla kullanacağınız bu beş kurtarıcı parçayı inceleyelim.

01. ALTI KAYMAYAN VE SU GEÇİRMEYEN BİR BOT

Karlı havada düz yolda kaymadan yürümeye çalışmak bir işkencedir. Hele ki yokuş aşağı bir yerden inecekseniz kayıp düşmekten başka çareniz yok gibidir. Aynı şekilde yağmurda ayaklarınızın su alan tekne gibi yağmur suyuyla dolmasını eminiz istemezsiniz :) O halde su geçirmeyen ve altı karda kaymayan siyah bir bot edinmeniz gereken ilk parçalardan birisi. Bu hem ayaklarınızı sıcak tutacak , hem şık görünmenizi sağlayacak ilk olmazsa olmazınız. Takım elbiseyle de sportif tarzınızla da kışı yara bere almadan geçirebilirsiniz...



02. SAĞLAM BİR ŞEMSİYE

Belki şemsiye kullanmayı sevmiyor olabilirsiniz ama şemsiyeyi aynı zamanda yandan geçen araçların sıçrattığı çamurlu sulara bir kalkan olarak kullanmayı başarabilirseniz şemsiye iki işlevi birden görebilen önemli bir araçtır. İyi bir şemsiye için iç mekanizmasını iyice kontrol edin. Kışın sokaklarda 5-10 TL ye satılan ve tek kullanımlık olarak tabir edilen şemsiyelerden almak yerine , rüzgarda ahtapot gibi açılıp tersi yüzüne geçmeden önce sağlam bir şemsiye edinin beyler...



03.04.05. ATKI ELDİVEN BERE ÜÇLÜSÜ

Kış ortasında hasta olup burnuzu çekip karizmanızdan ödün vermek istemeyenlerdenseniz bu kurtarıcı üçlüye çoktan sahip olmanız gerekir. Bunlar bana fazlalık yapıyor diye düşünmeyin. Siyah , bordo veya kahverengi bir takım edinirseniz hem şık bir kış geçirir , hem de mikroplara moda ile savaş açmış olursunuz...

16 Ekim 2012 Salı

Jean Pantolon Dosyası

Atletik , düz , relaxed , skinny fit , bol paça , engineered ve daha fazlası. İşte jean pantolonları mercek altına yatırdığımız bu dosyada en farklı jeanları nereden bulabilirsiniz , size en iyi uyacak model hangisi gibi soruların cevabını bulabileceksiniz :) Önce gelin jean pantolon modellerini bir gözden geçirelim.

BOL PAÇALI // BOOTCUT KESİMLER

Uzun boylu , atletik beyler için doğru seçim. Dizden yukarısı için dar veya klasik bir görünüm , dizden aşağısı ise bir botla giyebileceğiniz ama ispanyol paça kadar abartmayan bir seçim. Son dönemde özellikle bol taşlanmış versiyonları çok moda. Bu jean modelinde özellikl ekoyu renkler çok iyi duruyor.



DAR  // SKINNY KESİMLER

Bir mağazaya adım attığınızda bir jean görüyorsanız ona elinizi uzatır uzatmaz Skinny bir jean e dokunuyorsunuz demektir. Son bir kaç yılda tekrar moda olan bu kesimde kilodan uzak , zayıf bir vücudunuz varsa giymekten çekinmeyin. Boyunuzu biraz daha yüksek gösterirken aynı zamanda şık bir görünüm sergilemiş oluyorsunuz. Üzerine kombinleyeceğiniz doğru t shirtlerle de senenin modasını yakalamış olacaksınız. Daha çok siyah , taşlanmış füme gibi  renklerine rağbet var.



BORU PAÇA DÜZ  // STRAIGHT KESİMLER

Belinizden paçanıza kadar dümdüz inen bu modellerde klasik bir hava yakalamanız olası. Özellikle kış aylarında trikolarla kullanabileceğiniz bu modelin öncüsü Lewis 507. Yüksek bel atletik vücutlar için , düşük belse daha zayıf vücutlarda kullanılırsa doğru görüntüyü verecektir.


DÖNEN PAÇA // ENGINEERED KESİMLER

Lewis'in Engineered Jeanslarını ard arda piyasaya sürmesinden sonra tüm dünyada patlak veren engineered kesimler özellikle koşulsuz şartsız rahatlığı benimseyen beyler tarafından bağıra basıldı. Açık renkleri vücutta oldukça güzel taşınıyor. Fermuardan başlayıp döne döne diz dışına çıkan bu modelde üzerinize giyeceğiniz kapüşonlu sweatler ve rahat lastik ayakkabılarla süper bir görünüm sağlayabilirsiniz...

RAHAT  // RELAXED KESİMLER

Yine bu işin öncüsü Lewis'in 501 ini gözünüzde canlandırın. Tamamen salaş değil ama bir o kadar bol ve rahat. Hareket sınırlaması olmaksızın belden paçaya rahat bir kesim türü. Doğru aksesuvarlarla eski western filmlerinden çıkmış gibi bir görünüme bürünebilirsiniz. Atletik veya ortalama yapılı beyler için kullanılabilecek bu modeli denemek istiyorsanız Lewis 501'den başlayabilirsiniz...


JEANLARDE TAŞLAMA SORUNSALI

Jean üreticilerinden bazı firmalar oldukça klasik ürünler çıkarırken Diesel gibi bazı markalar da aşırı taşlamalı ve yırtık modelleriyle bir zıtlık yaratıyorlar. Çamur dövüşünden yeni çıkmış gibi görünmek de size bağlı , evden yeni çıkmış gibi görünmek de. Yeter ki bunu iyi kombinlerle tamamlayın.

Örneğin klasik bir jeani blazer ceket , kravat , papyon , gömlek , klasik botlarla kolayca kombinleyebilirken taşlanmış modellerde o jeanin hakkını verecek derecede asi , agresif baskılı t-shirtler ve aksesuarlar kullanmalısınız...

ÖNERİ

www.jeanswelove.com u sizlere hararetle önermek durumundayız. 7 For All Mankind , Citizens Of Humanity , Genetic Denim , Rich & Skinny , True Religion gibi dünyaca ünlü aktörlerin , sanatçıların kullandıkları premium modelleri ayağınıza getiren bir site. Üstelik çeşitli fırsatlarla ürünlere sahip olabilme imkanınız bulunmakta...

15 Ekim 2012 Pazartesi

Erkek Modasında Renklerin Gücü.

Sanırız bundan bir kaç sene evvel pembe ve kırmızının erkeklerde yaygın olarak kullanılacağını söylesek bir durup düşünebilirdik. Ama şimdi görülüyor ki erkek modasının trendlerini belirleyen renkler artık capcanlı tonlar...

Eminiz ki sizler de bir mağazaya adım attığınızda gözünüze ilk çarpan şeyler bordo , kırmızı , çimen yeşili ,mor ve daha fazlası renkte pantolonlar. Derinin renklendirilmiş versiyonları ile montlar , turuncu , bebek mavisi blazerlar ... Rengarenk gömlekler ...

Sokak modasına göz attığımızdaysa en çok tercih edilen renkler çoğunlukla siyah , kahve , gri ve beyaz. Peki bu kadar renklenmişken siz de gri ve siyahlarınızın yanına bir kaç renk atmaya ne dersiniz ?

En büyük markalar da artık trendleri en ilgi çekici renklere yönlendirmiş durumdalar. Şimdilik ana renklerin kullanımını bir çok vitrinde görebiliyoruz. Bizce yakın bir zamanda arada kaybolan renklerin de ortaya çıkmasıyla erkek modası capcanlı bir hal alacak ...

Kapaklardaki Takımlar

Son dönemde dikkatimizi çeken bir durum var ki o da artık takım elbiselerin rengarenk albümlerin kapaklarında yer alması. Tarkan Metamorfoz albümünde giydiği takım elbisesiyle çok konuşulurken Sinan Akçıl'da albüm kapağında kullandığı takım elbisesiyle yeni bir stilin öncülüğünü yapacağını duyurmuştu. İşte geçmişten günümüze rockçılardan popçulara albüm kapaklarında kullanılan takım elbiseler...:)









14 Ekim 2012 Pazar

İstanbul Fashion Week En İyi 10 ...

4 Gün boyunca modanın nabzını tutan İstanbul Fashion Week sona erdi. Erkek modasının trendlerini belirleyen birbirinden önemli isim ve markalar defilelerini gerçekleştirdi. Onlarca parça arasından en hoşumuza gidenleri sizler için derledik. İşte bizce İstanbul Fashion Week'in erkek modasındaki en iyi , en farklı , renkleri ve yenilikçiliğiyle en gözde 10 parçası ...

ATIL KUTOĞLU
 AVVA
 HAKAN AKKAYA
 HAKAN AKKAYA
 HATİCE GÖKÇE
 NİYAZİ ERDOĞAN
 ŞAFAK TOKUR
 STUDIO KAPROL
 TWEEN
 TWEEN